• O garnitură cu pasageri a căzut de pe o linie suspendată a reţelei de transport.
  • Cel puţin 24 oameni au murit şi alţi 79 au fost răniţi.
  • Mai mulţi medici şi pompieri au intervenit în căutarea supravieţuitorilor.

Mexicul încă îşi numără morţii după tragedia de ieri. Numărul decedaţilor a ajuns la 24, iar cel a răniţilor a trecut de 79, după ce garnitura unui metrou s-a prăbuşit în timp ce trecea pe o linie suspendată.

Din cauza haosului generat, doar 5 cadavre au putut fi identificate.Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori. Linia 12 de metrou a fost pusă în funcţiune în 2012 şi a fost un motiv de mândrie pentru locuitorii oraşului Mexico City.

Doi ani mai târziu,11 dintre cele 20 de staţii au fost închise,din cauza unor probleme de funcţionare şi a pericolului de prăbuşire.Primarul oraşului spune că a demarat deja o investigaţie. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Claudia Seinbaum, primarul Mexico City: „Am solicitat procurorului să facă o investigaţie amănunţită pe linia de metrou 12, astfel încât să îi găsim pe cei responsabili revizui structura cu cei mai buni ingineri ai Mexicului.”

Un vagon feroviar care stătea atârnat de pasajul superior al metroului a fost transportat într-un convoi ieri,după ce a fost coborât cu atenţie la pământ.Directorul metroului a declarat că mai multe companii independente fac verificări zilnice pentru întreţinerea structurii,acesta fiind motivul pentru care îi este foarte greu să îşi dea seama de cauzele accidentului. 

Florencia Serrania, directorul metroului din Mexico: „După cutremurul din iunie 2020 şi conform protocolului, am inspectat pasajele metroului. Vom înmâna toate informaţiile deţinute de Metrou, astfel încât să poată fi găsită cauza acestui accident teribil.”