• Claudiu Năsui acuză că Programul de Promovare a Exporturilor nu își indeplineşte rolul
  • Ministrul Economiei spune că este folosit în interesul unui grup restrâns de firme
  • Minai Ionescu, preşedintele ANEIR, neagă acuzaţiile şi este sceptic privind raportul

După acuzaţiile ministrului Economiei, Claudiu Năsui, Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor reacţionează. Acesta neagă că cele 100 de milioane de lei ale Programului de Promovare a Exporturilor ar fi folosite în interesul unui grup restrâns de firme.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Neregulile principale privesc la trei lucruri: modul de selectare a târgurilor, modul de selectare a firmelor care merg la târguri şi cel mai grav, modul de atribuire a contractelor mari ale Ministerului, pe care le vedeţi de pe site.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „Nu ştim raportul în primul rând. Vom cere oficial să ni-l prezinte. După cum l-a prezentat sunt nişte gogomăni, nişte minciuni.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Aprope jumătatate, 48% din beneficiarii acestui program nu se găsesc în lista de exportatori ai ţării. Şi multiple firme care beneficiază de acest program au cifră de afaceri zero.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „În fiecare an s-au împrospătat firmele participante în proporţie de 40%. Nici vorbă că merg aceleaşi firme.”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Programul acesta este doar o metodă de a lua bani de la stat şi de plimbare în vacanţe luxoase pe banii contribuabililor.”

Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: „Curtea de conturi verifică an de an. Niciodată curtea de conturi nu a imputat nici măcar un leu cuiva că s-ar fi încălcat ceva d.p.d.v legal.”