Mihai Tudose: „Avem un guvern de fantome gălăgioase care bântuie haotic prin ministere, fantome conduse de Duhul-Rău”

mihai-tudose Mediafax Foto
  • Europarlamentarul Mihai Tudose susține că România are un guvern de fantome gălăgioase care bântuie haotic prin ministere
  • Numeroși miniștri ar refuza să semneze documentele aprobate de cabinet și îi deleagă pe subordonați să facă acest lucru
  • Reprezentantul PSD pune sub semnul întrebării autoritatea documentelor care nu sunt semnate de miniștri

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că România are un guvern de fantome gălăgioase care bântuie haotic prin ministere deoarece numeroși miniștri refuză să semneze documentele aprobate de cabinet și îi deleagă pe subordonați să facă acest lucru.

Europarlamentarul PSD a prezentat drept dovadă o hotărâre de Guvern care este semnată de prim-ministru, de un ministru și de mai mulți secretari.

„Săptămâna trecută a fost adoptată în ședința de Guvern o hotărâre pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la HG nr 531/2021. Actul este semnat de prim-ministru și contrasemnat de 8 (opt) miniștri. Doar că dintre cei 8 miniștri doar 1 (unu) semnează el singurel, iar pentru ceilalți 7 (șapte) semnează alte persoane de prin ministere… Și nu numai secretari de stat. Nu! Avem la semnatari și doi secretari generali și chiar și un secretar general adjunct!!! Până la ce nivel va merge această ,,delegare de competență“ care devine regulă? Până unde poate merge fuga de răspundere? Sau incompetența? Sau ambele?”, a scris, pe Facebook, europarlamentarul Mihai Tudose.

Reprezentantul PSD pune sub semnul întrebării autoritatea documentelor care nu sunt semnate de miniștri.

„Nu mai vorbim despre cât de șubredă este construcția juridică a unui astfel de act semnat/ contrasemnat de funcționari publici care nu prea au competența legală pentru asemenea acțiuni! Este evident că avem un guvern de fantome gălăgioase care bântuie haotic prin ministere… Fantome fără substanță conduse de Duhul-Rău care se dă drept prim-ministru….De ce nu vă duceți voi să vă jucați în vreun castel părăsit și să nu mai nenorociți o țară întreagă?”, a precizat Mihai Tudose.