Mihai Tudose, mesaj ironic la reacția Adinei Vălean după un mesaj despre avionul deturnat de Lukaşenko: „Deturna-v-aş…”

mihai-tudose Mediafax Foto
  • Mihai Tudose: „Salut cu mândrie declaraţia comisarului european <pe transporturi> despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko! Glumesc, evident”
  • Vălean: „Veşti minunate pentru toată lumea, în special pentru familiile şi prietenii oamenilor de la bord”
  • Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului.
  • Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Fostul premier Mihai Tudose comentează ironic reacţia comisarului european pe Transporturi, Adinei Vălean, referitoare la „avionul deturnat de Lukaşenko”: „Salut cu mândrie declaraţia comisarului european despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko! Glumesc, evident”.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

„Deturna-v-aş… Salut cu mândrie declaraţia comisarului european <pe transporturi> despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko! Glumesc, evident”, transmite Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD critică faptul că, în timp ce „toată lumea civilizată este oripilată şi maxim de nervoasă pe gestul incalificabil de terorism de stat…. comisaru’ european PNL, direct responsabil, se declară mulţumită în numele rudelor celor care au reuşit să ajungă la destinaţie”.

„Vorba unui prieten: <Dacă mai trăia, liberalismul românesc ar fi împlinit azi 146 ani>”, conchide social-democratul.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a anunţat că avionul care a fost deturnat de Belarus a decolat duminică seara de la Minsk, spre Vilnius, destinaţia iniţială a aeronavei.

Anunţul a fost făcut de Adina Vălean pe Twitter. Comisarul european a precizat că avionul a decolat spre Vilnius.

„Veşti minunate pentru toată lumea, în special pentru familiile şi prietenii oamenilor de la bord”, a scris Vălean pe reţeaua de socializare.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasewitsch, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk.

Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare.