Mii de arme au fost confiscate de marina americană pe puntea din spate a unei nave. Operațiunea a durat două zile

Sursă: U.S. Navy / Twitter
  • O echipă a marinei militare din SUA, împreună cu Garda de Coastă, au confiscat mii de arme după ce au oprit o navă în partea de nord a Mării Arabiei din Oceanul Indian, în timpul unei operațiuni de rutină
  • Operațiunea a durat două zile
  • Arnele ascunse au acoperit o mare parte din puntea din spate a navei, pe o suprafață de 173 de metri

Crucişătorul american cu rachete ghidate USS Monterey (CG-61) a oprit nava, de tip dhow, în timpul unei operațiuni de rutină. O echipă din partea Gărzii de Coastă a urcat pe navă și a descoperit armele ținute ascunse. Inclusiv un elicopter de tip SH-60 Sea Hawk, atribuit crucișătorului cu rachete ghidate USS Monterey, a zburat deasupra navei care transporta ilegal arme, anunță CNN.

Transportul masiv de arme a acoperit o mare parte din puntea din spate a vasului, pe o suprafață de 173 de metri, fiind vorba despre o operațiune ce a durat două zile. Au fost găsite zeci de rachete fabricate în Rusia, mii de puști de asalt chinezești de tip 56 și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade, a precizat marina americană.

Originea și destinația armelor sunt în curs de anchetă, dar transporturile anterioare de arme confiscate de marina americană, în circumstanțe similare, erau destinate rebelilor Houthis din Yemen.