• Direcţia de Sănătate Publică nu a declarat 16.000 de cazuri de infectare cu SARS-COV-2 pentru că nu au mai avut spaţiu de înregistrare a datelor în Excel
  • Mii de persoane testate pozitiv nu au fost contactate de către programul guvernamental Test & Trace
  • Un ministru britanic a declarat: „Nu putem schimba trecutul, putem schimba doar viitorul”, scrie Business Insider

Direcţia Publică de Sănătate din Anglia a omis să declare 15.841 de cazuri de infectare cu COVID. Explicația sună românește. Autorităţile spun că nu au mai avut spaţiu de înregistrare în documentul Excel folosit pentru centralizarea datelor.

Astfel, aproape 16.000 de persoane testate pozitiv nu au fost contactate şi nu li s-a spus în mod oficial să se autoizoleze. Automat şi numărul cazurilor de COVID-19 este mai mare decât cel declarat în ultima săptămână. Se pare că angajații Direcției Publice de Sănătate din Anglia foloseau un format vechi de fișier, care le permitea să completeze 65.000 de rânduri de date.

Asta înseamnă aproximativ 1.400 de cazuri, având în vedere că fiecare test necesită mai multe rânduri de date. Când s-a ajuns la acest total, alte cazuri au fost pur și simplu lăsate. Numărul cazurilor din 30 septembrie a fost modificat cu aproximativ 3.000 de cazuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?