• Aproximativ 10.000 de credincioși au participat la înmormântarea unuia dintre ce mai cunoscuți rabini din Ierusalim
  • Aceștia nu respectau normele de distanțare socială și nu purtau mască de protecție
  • Rabinul Meshulam Dovid Soloveitchik, în vârstă de 99 de ani, a murit în urma infectării cu noul coronavirus

Mii de ultra-ordoxocși s-au adunat la Ierusalim pentru a participa la înmormântarea unuia dintre ce mai cunoscuți rabini, încălcând reglementările Israelului, în contextul pandemiei de coronavirus, notează BBC.

Rabinul Meshulam Dovid Soloveitchik, în vârstă de 99 de ani, a murit duminică, în urma infectării cu noul coronavirus.

Autoritățile au estimat că numărul persoanelor prezente la funerarii ajunge la 10.000. Polițiștii au spus ulterior că, dacă ar fi încercat să prevină evenimentul în masă, ar fi fost vărsare de sânge.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Iersusalimul, în al treilea lockdown național

Chiar dacă țara se află în prezent sub un al treilea lockdown național, oliția nu a intervenit pentru a dispersa mulțimea credincioșilor aflați la funerarii.

Scenele au provocat reacții din partea vicepremierului Benny Gantz, chiar înainte ce se pregătea să participe la o ședință în care urma să se hotărască exinderea carantinei.

Milioane de familii și copii sunt închiși în casele lor și respectă regulile, în timp ce mii de Haredim se înghesuie la înmormântare, majoritatea chiar fără măști”, a scris acesta pe Twitter.

Nu vom fi de acord cu continuarea unui blocaj fals ineficient. Fie toată lumea este în carantină, fie toată lumea iese din case. Zilele îngăduinței s-au terminat.”, a mai adăugat acesta.