• Câteva mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Piaţa SNP din Bratislava pentru a protesta împotriva sărăciei.
  • Sindicatele au spus că ajutorul orientat către cetăţeni, municipalităţi şi întreprinderi este insuficient, menţionând asistenţa mai bună din alte ţări.
  • Costurile în creștere ale alimentelor și ale combustibilului au scos, de asemenea, oamenii pe străzile din Praga pentru a cere mai mult ajutor din partea guvernului ceh.

Câteva mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Piaţa SNP din Bratislava pentru a protesta împotriva sărăciei, potrivit News Now.

Manifestaţia a fost organizată de Confederaţia Sindicală (KOZ), care a cerut Guvernului şi Parlamentului să ia imediat măsuri şi să acţioneze pentru a aborda criza energetică şi inflaţionistă, scăderea nivelului de trai al populaţiei şi stabilizarea economiei.

Sindicatele au spus că ajutorul orientat către cetăţeni, municipalităţi şi întreprinderi este insuficient, menţionând asistenţa mai bună din alte ţări.

,,Avem un nou tip de pandemie aici, o pandemie a sărăciei. Fiecare zi de inacţiune din partea guvernului şi a parlamentului are consecinţe” , au spus protestatarii, subliniind ameninţarea unor ,,văi ale foametei” şi a unui ,,colaps” al regiunilor.

Ei au atras atenţia asupra frustrării şi disperării oamenilor. Din cauza deteriorării situaţiei sociale şi economice, oamenii sunt îngrijoraţi de viitorul apropiat.

De asemenea, au solicitat guvernului slovac să abordeze de urgenţă situaţia critică actuală din ţară, cerându-i să introducă măsuri pentru a ,,îmblânzi” inflaţia şi a atenua impactul negativ al acesteia asupra vieţii cetăţenilor, precum şi să spună clar la ce se pot aştepta gospodăriile, companiile şi instituţiile publice în următoarele luni în ceea ce priveşte preţurile la energie.

Proteste ,,împotriva sărăciei” și la Praga

Costurile în creștere ale alimentelor și ale combustibilului au scos, de asemenea, oamenii pe străzile din Praga pentru a cere mai mult ajutor din partea guvernului ceh.

Protestul ,,Împotriva sărăciei” care a avut loc sâmbătă în Piaţa Wenceslas a fost organizat de sindicate şi a atras mii de oameni.

La Praga au avut loc câteva manifestaţii de mare amploare la care s-a cerut guvernului să facă mai mult pentru a combate creşterea preţurilor. Mulţi protestatari dau vina pe răspunsul UE la războiul din Ucraina şi cer încetarea sancţiunilor impuse Rusiei.