• Mii de persoane au participat la un protest față de summitul NATO la Madrid.
  • Liderii ţărilor membre NATO se vor reuni la Madrid în perioada 29-30 iunie.
  • Manifestanţii au spus că o creştere a cheltuielilor pentru apărare în Europa, încurajată de NATO, reprezintă o ameninţare la adresa păcii.

Mii de oameni au protestat duminică la Madrid faţă de summitul NATO care va avea loc în capitala spaniolă săptămâna viitoare, informează Reuters.

Organizatorii au anunţat că 5.000 de persoane au participat la protest, dar autorităţile au estimat că numărul acestora a fost de 2.200. Manifestanţii au spus că o creştere a cheltuielilor pentru apărare în Europa, încurajată de NATO, reprezintă o ameninţare la adresa păcii.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

„Soluţia pe care o propun ei este mai multe arme şi războaie şi noi plătim întotdeauna pentru asta. Aşa că fără NATO, fără baze, lăsaţi-i pe americani să plece şi lăsaţi-ne în pace””, a declarat Concha Hoyos, un pensionar din Madrid, pentru Reuters.

Liderii ţărilor membre NATO se vor reuni la Madrid în perioada 29-30 iunie, în timp ce organizaţia se confruntă cu provocarea fără precedent a invaziei ruseşti din Ucraina. Se aşteaptă ca NATO să ia în considerare oferta, la care se opune Turcia, membră a alianţei, de aderare a Finlandei şi Suediei.