• Autoritățile australiene intenționează să evacueze mii de oameni din suburbiile afectate de inundațiile din vestul orașului Sydney
  • Ploile neîncetate din ultimele zile au dus la creșterea debitelor râurilor în New South Wales
  • „Trebuie să ne pregătim, va fi o săptămână foarte dificilă”, a spus premierul NSW

Autoritățile australiene intenționează să evacueze mii de oameni, luni, din suburbiile afectate de inundațiile din vestul orașului Sydney, potrivit Reuters.

Ploile neîncetate din ultimele zile au dus la creșterea debitelor râurilor în New South Wales (NSW), provocând daune pe scară largă și declanșând apeluri pentru evacuări în masă.

„Trebuie să ne pregătim, va fi o săptămână foarte dificilă”, a declarat reporterilor premierul NSW, Gladys Berejiklian, citat de Reuters.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Ploaia torențială care a inundat zone mari este în contrast puternic cu condițiile meteorologice din aceleași regiuni, în urmă cu un an, când autoritățile se luptau cu seceta și incendii catastrofale.

Sydney a înregistrat duminică cea mai ploioasă zi a anului, în timp ce în unele regiuni de pe coasta de nord a NSW cantitățile de apă căzute au fost, în ultimele șase zile, de peste trei ori mai mari decât media din martie, potrivit unor date guvernamentale.

Autoritățile au declarat că aproximativ 18.000 de persoane au fost evacuate din zonele joase ale statului.

Părți mari ale coastei de est a țării vor fi lovite de ploi mai puternice de luni, au anunțat reprezentanții Biroului de Meteorologie. O avertizare severă asupra inundațiilor a fost emisă pentru părți mari din NSW, precum și pentru vecinul Queensland.