• Luna trecută, în timpul unui val de căldură neobișnuit, aproximativ 600 de hectare au ars într-un incendiu.
  • Cinci campinguri din apropiere de Teste-de-Buch, la sud de orașul Bordeaux, au fost evacuate ca măsură de precauție.
  • Pompierii din regiunea Bouches-du-Rhone au fost chemați joi să stingă 35 de focare.

Un incendiu în curs de desfășurare din Franța, începând de marți după-amiază, a ars 600 de hectare de pădure de pini în apropiere de Landiras, la aproximativ 40 km sud de Bordeaux, ceea ce a dus la evacuarea a 150 de persoane, a anunțat prefectura. Serviciile de urgență de pe coasta franceză a Atlanticului au fost nevoite să aducă în siguranță mii de persoane din cauza unor incendii de pădure care se extind.

Miercuri dimineață, cinci campinguri din apropiere de Teste-de-Buch, la sud de orașul Bordeaux, au fost evacuate ca măsură de precauție. Aproximativ 6.000 de persoane au fost mutate în alte locații, potrivit prefecturii Gironde. În apropiere de micul oraș Landiras din sud-vestul țării, unde incendiile de vegetație fac, de asemenea, ravagii, cinci cătune și un sat au fost evacuate, iar 500 de persoane au fost duse în siguranță.

Peste 1.200 de hectare de teren au fost distruse de incendii, care au izbucnit pe fondul secetei persistente și al temperaturilor ridicate. Miercuri, în zonă sunt așteptate temperaturi de 37 de grade Celsius și a fost declarat un nivel de alertă de caniculă ridicată.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit prefecturii, peste 600 de pompieri se luptau cu flăcările. Forțe de intervenție din alte părți ale țării erau, de asemenea, așteptate să ajute.

Pe lângă personalul de la sol, două avioane au aruncat apă încă de la primele ore ale dimineții. Luna trecută, în timpul unui val de căldură neobișnuit, aproximativ 600 de hectare au ars într-un incendiu declanșat de un bombardament asupra unui poligon de antrenament al artileriei armatei din apropierea orașului portuar mediteranean Marsilia.

Pompierii din regiunea Bouches-du-Rhone au fost chemați joi la 35 de focare, multe dintre ele în apropierea unor zone locuite.