Mii de soldați ai Gărzii Naționale au fost obligați să doarmă pe jos, într-o parcare. „Ne-au mulțumit că i-am protejat și apoi ne-au aruncat în stradă”

Mii de soldați ai Gărzii Naționale au fost obligați să doarmă pe jos, într-o parcare. „Ne-au mulțumit că i-am protejat și apoi ne-au aruncat în stradă” Sursa Foto: Twitter / Kevin McCarthy
  • Aproximativ 5000 de soldați ai Gărzii Naționale au fost dați afară din clădirea Capitoliului după ce și-au terminat serviciul, joi seara.
  • Soldații au fost obligați să doarmă pe jos, într-o parcare, cu o singură toaletă la dispoziție.
  • Imaginile au stârnit furia politicienilor Democrați și Republicani.

Aproximativ 5000 de soldați ai Gărzii Naționale au fost obligați să doarmă într-o parcare, după ce au păzit Capitoliul în cursul serii de joi, relatează Daily Mail.

Soldații au fost ținuți într-un garaj cu o singură priză, fără internet și cu o singură toaletă, relatează Politico.

Imaginile arată cum soldații Gărzii Naționale dorm pe jos, la o temperatură de 4 grade Celsius.

Un soldat a spus că „Ieri, zeci de senatori și congresmeni au pășit printre noi, au făcut fotografii, ne-au strâns mâinile și ne-au mulțumit pentru serviciu. În mai puțin de 24 de ore, nu le-am mai fost de folos așa că ne-au aruncat într-un colț al unei parcări. Ne simțimt incredibil de trădați”.

Imaginile cu soldații Gărzii Naționale au stârnit furie atât printre Democrați, cât și printre Republicani. Aceștia vor să știe de ce oamenii au fost tratați în acest fel.