• Un parlamentar indian se numără printre miile de persoane care au fost vaccinate anti-COVID cu substanțe necunoscute
  • Un grup de persoane, investigate acum pe poliție, au vândut medicamente false, dar și stingătoare de incendiu despre care spuneau că sunt butelii de oxigen
  • Cel mai important lucru rămâne identificarea substanței utilizate în vaccinurile contrafăcute

Un parlamentar indian se numără printre miile de persoane care au fost vaccinate anti-COVID cu substanțe necunoscute, în centre de imunizare false. Acestea din urmă au apărut ca un efect al cererii foarte mari de vaccin care există în India, scrie The Straits Times.

Aceste tabere de vaccinare au apărut în Mumbai, Thane și Kolkata. Un grup de persoane, care a profitat de un nou val al pandemiei care a afectat atât de mulți oameni în India, a început să vândă medicamente false, dar și stingătoare de incendiu despre care spuneau că sunt butelii de oxigen.

Prima tabără a fost organizată în Mumbai, în 30 mai, iar în Kolkata, în 22 iunie. Poliția a făcut mai multe arestări în ambele orașe, iar oamenii legii au deschis dosare de omucidere din culpă, care nu e același lucru cu acuzația de crimă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe măsură ce investigațiile continuă, cel mai important lucru rămâne identificarea substanței utilizate în vaccinurile contrafăcute. Poliția din Mumbai suspectează că victimele au fost injectate cu soluție salină sau apă distilată, cu care au fost reumplute flacoane de vaccin uzate.

În Kolkata, există îngrijorări cu privire la posibilitatea utilizării amikacinei, un antibiotic folosit pentru tratarea infecțiilor tractului urinar.

Deputata Mimi Chakraborty, care a fost vaccinat într-o astfel de tabără falsă, s-a îmbolnăvit la scurt timp, deși nu se știe cu exactitate dacă boala a fost cauzată de substanța cu care a fost injectată.