• Vicepreședintele Mike Pence a decis să continue programul de campanie, deși a intrat în contact cu un asistent confirmat pozitiv cu Covid-19
  • Mike Pence intră la categoria „personalului esențial”
  • Decizia vicepreședintelui de a continua programul, deși a fost expus la o persoană infectată, a fost criticată de Saskia Popescu

Vicepreședintele Mike Pence intenționează să mențină un program de campanie „agresiv” în această săptămână, în ciuda contactului cu un asistent care a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, relatează Associated Press.

Pence însuși a dat rezultate negative, spun apropiații săi. Conform criteriilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, vicepreședintele este considerat un „contact direct” al șefului său de personal, Marc Short, dar nu va fi carantinat, a spus purtătorul de cuvânt Devin O’Malley.

O’Malley a declarat că Pence și soția sa, Karen, au primit rezultate negative și sunt sănătoși, iar Pence își va menține programul de călătorie „în consultare cu Unitatea Medicală a Casei Albe” și „în conformitate cu direcțiile CDC pentru personalul esențial” – direcții care impun ca muncitorii esențiali care au intrat în contact cu cineva confirmat pozitiv să fie monitorizați îndeaproape și să poarte o mască ori de câte ori se află în jurul altor persoane.

Saskia Popescu, expert în boli infecțioase la Universitatea George Mason, a catalogat decizia lui Pence de a călători „dezgustător de neglijentă” – în ciuda faptului că Mike Pence face parte din „personalul esențial”

Saskia Popescu a declarat, printre altele, că decizia lui Pence este „o insultă la adresa celor care lucrează în sectorul sănătății publice, lipsită de respect și dăunătoare”, că ,,evenimentele de campanie nici nu sunt atât de importante” și că ,,Pence trebuie să stea izolat 14 zile”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După o zi de campanie în Florida sâmbătă, Pence a fost văzut purtând o mască în timp ce se întorcea la Washington la bordul Air Force Two, la scurt timp după ce vestea diagnosticului lui Short a fost făcută publică. Este programat să organizeze un miting duminică după-amiază la Kinston, NC.

Pence – care a condus echipa de la Casa Albă pentru combaterea coronavirusului – s-a aflat în repetate rânduri într-o poziție incomodă, încercând să echilibreze îngrijorările oamenilor, stârnite de abordarea administrației Trump în gestionarea pandemiei. Pandemia a ucis peste 220.000 americani.

Vicepreședintele a susținut purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, dar de multe ori nu poartă el însuși și organizează evenimente politice mari în care mulți oameni nu poartă mască.

Prin virtutea poziției sale de vicepreședinte, Pence este considerat muncitor esențial – însă Casa Albă nu a detaliat în ce constă munca esențială a lui Pence.

Short, asistentul de top al lui Pence, și unul dintre confidenții săi apropiați, nu au călătorit sâmbătă cu vicepreședintele.