• Născută în Brazilia, s-a stins din viață la Geneva în această sâmbătă.
  • Lily a condus fundația soțului ei timp de peste 20 de ani.
  • Înmormântarea va avea loc pe 11 iulie la Geneva.

Miliardara Lily Safra, văduva bancherului Edmond Safra, a decedat sâmbătă, la vârsta de 87 de ani, a anunţat într-un comunicat de presă Fundaţia Edmond J. Safra, a cărei preşedinte era, potrivit Bloomberg.

Timp de mai bine de douăzeci de ani, doamna Safra a susţinut cu fidelitate moştenirea filantropică a mult-iubitului ei soţ Edmond, sprijinind sute de organizaţii din întreaga lume„, i-a adus omagiu fundaţia.

Înmormântarea va avea loc pe 11 iulie la Geneva.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Născută în Porto Alegre, Brazilia, Lily Safra şi-a petrecut o parte din viaţă la Monaco şi apoi la Geneva, unde a şi murit.

S-a căsătorit cu Edmond Safra în 1976 şi i-a moştenit averea după moartea acestuia, în 1999, într-un incendiu în apartamentul său din Monaco provocat de către unul din îngrijitorii săi, caz care a ţinut prima pagină a ziarelor la acea vreme.

Cunoscută pentru donaţiile sale filantropice, Lily Safra a sprijinit în special cercetările privind boala Parkinson şi alte boli care afectează creierul.

Printre altele, a donat zece milioane de euro Fundaţiei Heritage, a doua zi după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris.