• Născută în Brazilia, s-a stins din viață la Geneva în această sâmbătă.
  • Lily a condus fundația soțului ei timp de peste 20 de ani.
  • Înmormântarea va avea loc pe 11 iulie la Geneva.

Miliardara Lily Safra, văduva bancherului Edmond Safra, a decedat sâmbătă, la vârsta de 87 de ani, a anunţat într-un comunicat de presă Fundaţia Edmond J. Safra, a cărei preşedinte era, potrivit Bloomberg.

Timp de mai bine de douăzeci de ani, doamna Safra a susţinut cu fidelitate moştenirea filantropică a mult-iubitului ei soţ Edmond, sprijinind sute de organizaţii din întreaga lume„, i-a adus omagiu fundaţia.

Înmormântarea va avea loc pe 11 iulie la Geneva.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Născută în Porto Alegre, Brazilia, Lily Safra şi-a petrecut o parte din viaţă la Monaco şi apoi la Geneva, unde a şi murit.

S-a căsătorit cu Edmond Safra în 1976 şi i-a moştenit averea după moartea acestuia, în 1999, într-un incendiu în apartamentul său din Monaco provocat de către unul din îngrijitorii săi, caz care a ţinut prima pagină a ziarelor la acea vreme.

Cunoscută pentru donaţiile sale filantropice, Lily Safra a sprijinit în special cercetările privind boala Parkinson şi alte boli care afectează creierul.

Printre altele, a donat zece milioane de euro Fundaţiei Heritage, a doua zi după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris.