• Gospodăriile cu mai mult de cinci porci devin entități comerciale
  • În ultimii patru ani în România au fost omorâți 700.000 de porci din cauza pestei porcine
  • 150 de milioane de porci cresc în fermele din UE
  • Cele mai multe animale crescute în fermele din Europa sunt porcii
  • Cine își deschide atelier de reparat nave spațiale la țară primește 200.000 de euro

Povestea porcului ajunge la un nou nivel. Țăranii din România se roagă ca scroafele să nu le mai facă mulți purcei. Orice gospodărie care va avea mai mult de cinci porci va fi considerata „exploatație comercială” și va avea condiții speciale.

  • Proprietarul face duș înainte să intre la porci
  • Medic veterinar angajat
  • Spații de anesteziere și sacrificare
  • Filtru de securitate
  • Două garduri în zona animalelor

„E o porcarie!”, acuză micii crescători. Ei consideră ca ordinul îi ajută doar pe cei mari.

Ministerul Agriculturii spune că măsurile ne ajută să scăpăm de pesta porcină. Din cauza ei, în ultimii patru ani au fost omorâți 700.000 de porci, ceea ce înseamnă pierderi de jumătate de miliard de euro. În prezent, doar 25% din carnea de porc mâncată de români este de la noi din țară, restul e import.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dar daca nu vor putea să mai crească porci, țăranii își pot ocupa timpul cu altceva: să repare nave spațiale.

„Întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înregistrată la Registrul Comerțului. Cine se bagă primește 200.000 de euro, dacă activitatea firmei va fi la țară. Poate așa vor avea ocazia foștii fermieri să se întâlnească cu Elon Musk sau Richard Branson, miliardarii care au început drumurile civile în spațiu.

Acolo unde sunt mai mult de cinci animale, proprietarul trebuie să se înregistreze la Registrul Comerţului ca firmă şi trebuie să respecte norme sanitare mult mai stricte – sa isi schimbe hainele inainte sa intre la porci, sa aiba dusuri instalate, medic veterinar angajat , garduri si sala de transare.
Astfel ar dispărea pesta porcină africană, spun cei din Minister si am fi ceva mai europeni. L-am gasit pe un crescator de porci la 15 km de Craiova. E tare suparat pe noile reguli.

Nu se mai permite să ai animal gestant, scroafă. Îţi procuri purceii din surse autorizate. Şi doar îi creşti şi îi îngraşi. (…) Să aibă organizat sistemul de securitate, să se dezinfecteze absolut toţi. Să nu se intre la animale cu hainele de casă, hainele de stradă. Există ţinute numai pentru locurile unde sunt crescute animalele”, a spus, la Aleph News, Ion Gavrilescu – consilier superior Direcţia Agricolă Dolj.