• Ministerul Apărării din UK a spune că forțele ucrainene au reușit să distrugă „remorcherul naval rusesc Spasatel Vasily Bekh”, care era în proces de livrare în nord-vestul Mării Negre.
  • Potrivit raportului de informații, „capacitatea de apărare de coastă” ucraineană a reușit să neutralizeze „capacitatea Rusiei de a stabili controlul pe mare”.
  • Ministerul a remarcat că aceasta a fost prima încercare „reușită” Ucrainei de a folosi „rachete antinavă Harpoon donate de Occident” împotriva rușilor.

Ministerul britanic al Apărării a împărtășit marți că forțele ucrainene au reușit să distrugă „remorcherul naval rusesc Spasatel Vasily Bekh”, care era în curs de a transporta un alt lot de arme și personal în nord-vestul Mării Negre.

Distrugerea navei ruse într-o misiune de reaprovizionare demonstrează dificultatea cu care se confruntă Rusia atunci când încearcă să-și sprijine forțele care ocupă Insula Șerpilor”, a declarat ministerul, conform baha.

Potrivit raportului de informații, „capacitatea de apărare de coastă” ucraineană a reușit să neutralizeze „capacitatea Rusiei de a stabili controlul pe mare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ministerul a remarcat că aceasta a fost prima încercare „reușită” a forței ucrainene de a folosi „rachete antinavă Harpoon donate de Occident” împotriva trupelor maritime ruse.