• Rusia a declarat marți că va face schimbări majore” în forțele sale armate din 2023 până în 2026, promițând să își reorganizeze structura militară.
  • Ministerul Apărării a promis în decembrie că își va mări personalul militar la 1,5 milioane de oameni.
  • Shoigu l-a numit pe generalul de armată Valeri Gerasimov, șeful Statului Major al armatei, să se ocupe de campania din Ucraina.

Rusia a declarat marți că va face schimbări majore” în forțele sale armate din 2023 până în 2026, promițând să își reorganizeze structura militară după luni de eșecuri pe câmpul de luptă din Ucraina. Pe lângă reformele administrative, Ministerul Apărării a declarat că va consolida capacitățile de luptă ale forțelor sale navale, aerospațiale și de rachete strategice.

Numai prin consolidarea componentelor structurale cheie ale Forțelor Armate este posibilă garantarea securității militare a statului și protejarea noilor entități și instalații critice ale Federației Ruse”, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că schimbările au fost făcute necesare din cauza războiului prin procură” dus în Ucraina de către Occident, care a trimis armament din ce în ce mai greu în Ucraina pentru a o ajuta să reziste forțelor rusești.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ministerul Apărării, care s-a confruntat cu critici interne dure pentru ineficiența demersului său de a prelua controlul asupra unor suprafețe mari din Ucraina, a promis în decembrie că își va mări personalul militar la 1,5 milioane de oameni. Aceasta a făcut numeroase schimbări la conducerea sa în cele 11 luni de ceea ce numește o operațiune militară specială”, în care forțele sale au cucerit inițial zone mari din sudul și estul Ucrainei, dar de atunci au suferit o serie de înfrângeri și retrageri dureroase.

Săptămâna trecută, Shoigu l-a numit pe generalul de armată Valeri Gerasimov, șeful Statului Major al armatei, să se ocupe de campania din Ucraina. Ministerul Apărării a anunțat vineri că a preluat controlul asupra orașului Soledar – un mic oraș de extracție a sării din regiunea ucraineană Donețk, care a fost timp de câteva săptămâni în centrul unui asalt rusesc.