• Mii de soldați ruși au murit încercând să cucerească Bahmut, care avea o populație de aproximativ 75.000 de locuitori înainte de război.
  • Unul dintre rezerviști a descris faptul că nu era pregătit nici fizic, nici psihologic” pentru această acțiune, a adăugat actualizarea.
  • Dovezile recente sugerează o creștere a luptelor corp la corp în Ucraina”, se arată în raport.

Este probabil ca rezerviștii ruși să folosească lopeți” pentru lupte corp la corp” în Ucraina din cauza lipsei de muniție, afirmă Ministerul britanic al Apărării.

La sfârșitul lunii februarie, rezerviștii au descris faptul că li s-a ordonat să atace o poziție ucraineană „înarmați doar cu arme de foc și lopeți”, a precizat ministerul în ultima sa actualizare a informațiilor.

Acesta a menționat o lopată cunoscută sub numele de MPL-50. Instrumentul a fost proiectat în 1869 și s-a schimbat puțin, a precizat ministerul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Letalitatea sculei de săpat în tranșee standard MPL-50 este deosebit de mitologizată în Rusia”, a declarat ministerul. Utilizarea continuă a lopeții ca armă evidențiază luptele brutale și cu tehnologie redusă care au ajuns să caracterizeze o mare parte a războiului”, a spus acesta.

Unul dintre rezerviști a descris faptul că nu era pregătit nici fizic, nici psihologic” pentru această acțiune, a adăugat actualizarea. Dovezile recente sugerează o creștere a luptelor corp la corp în Ucraina”, se arată în raport.

Acesta este probabil rezultatul faptului că comandamentul rus continuă să insiste asupra acțiunilor ofensive formate în mare parte din infanterie călare, cu mai puțin sprijin din partea focului de artilerie, deoarece Rusia duce lipsă de muniții”.

BBC nu a reușit să verifice independent aceste rapoarte. Ministerul nu a oferit informații cu privire la locul în care au loc astfel de bătălii. Între timp, forțele rusești par să își fi asigurat un avantaj pozițional suficient în orașul asediat Bakhmut, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Bakhmut a cunoscut luni întregi de lupte, în timp ce Rusia încearcă să preia controlul asupra micului oraș, unde au rămas aproximativ 4.000 de civili. Cucerirea orașului ar fi un succes rar pe câmpul de luptă în ultimele luni pentru Rusia, însă valoarea strategică a orașului a fost pusă sub semnul întrebării.

ISW a declarat că avantajul pozițional al Rusiei ar putea permite o mișcare de cotitură” în oraș. Scopul unei mișcări de întoarcere este de a forța inamicul să abandoneze pozițiile defensive pregătite și este diferit de scopul unei încercuiri, care este de a prinde și distruge forțele inamice, spune ISW.

Este posibil ca rușii să fi intenționat să încercuiască forțele ucrainene în Bahmut, dar comandamentul ucrainean a semnalat că probabil se va retrage mai degrabă decât să riște o încercuire”, a declarat ISW.

Cu toate acestea, armata ucraineană a declarat duminică că nu are intenția de a se retrage din Bahmut.

O declarație a Statului Major al Forțelor Armate a recunoscut că forțele rusești încă încearcă să încerce să atace orașul, dar a precizat că peste 100 de atacuri au fost respinse în regiunea Donbas Est în ultimele 24 de ore. Mii de soldați ruși au murit încercând să cucerească Bahmut, care avea o populație de aproximativ 75.000 de locuitori înainte de război.