• Ministerul Muncii verifică toate dosarele de pensii
  • În Mehedinţi, 7.000 de persoane ar fi primit pensii ilegal
  • În Mehedinţi, din 115 dosare verificate, 103 sunt în neregulă
  • În 9 dosare verificate, angajaţii Casei de pensii Mehedinţi au descoperit un prejudiciu de peste 140.000 lei
  • Procurorii şi poliţiştii au deschis o anchetă penală în cazul pensiilor suspecte

Raluca Turcan, ministrul Muncii, verifică toate dosarele de pensii. Controlul vine în contextul în care, în Mehedinți, peste 7.000 de persoane ar fi primit pensii ilegal între 2011 și 2017. Prejudiciul ar fi uriaș – de peste 9 milioane de lei.

„La unele dintre dosare au fost făcute depensionări. Adică, nu aveau dreptul. La altele li s-a diminuat dreptul exact cu perioada la care nu existau documentele justificative. (…) O singură persoană a decis să plătească toată suma”, a spus Mihai Plăvițu, directorul Casei de Pensii Mehedinți.

De asemenea, Mihai Plăvițu a adăugat că persoana respectivă a renunțat la pensie, care valora aproximativ 24.000 de lei. Poliţiştii şi procurorii au început o anchetă pentru abuz în serviciu, uz de fals şi înşelăciune. Conform legii, vor putea fi recuperate doar sumele încasate ilegal din ultimii trei ani.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„E o problemă chiar urâtă şi aş spune chiar murdară, pentru că, probabil, cineva a făcut-o cu bună ştiinţă. (…) Mă gândesc că până verifică 7.000 de dosare, s-ar putea mulţi dintre noi să nu mai fie”, crede un pensionar din Mehedinți.