• Peste 100 de ucraineni au fost uciși în atacul asupra unui hangar de armament american de lângă Slaviansk.
  • Loviturile au fost efectuate cu arme de înaltă precizie, distrugând peste 1.000 de proiectile pentru obuzierele americane M777.
  • Acest anunț a fost făcut către jurnaliști de reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov.

Peste 100 de ucraineni au fost uciși în atacul asupra unui hangar de armament american de lângă Slaviansk.

Loviturile au fost efectuate cu arme de înaltă precizie, distrugând peste 1.000 de proiectile pentru obuzierele americane M777.

Acest anunț a fost făcut către jurnaliști de reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

O armă terestră de înaltă precizie a lovit un punct de desfășurare temporară a unei unități de artilerie a Forțelor Armate ale Ucrainei și un depozit de muniții pe teritoriul fabricii de ceramică din orașul Slaviansk. De asemenea, au fost distruse aproximativ 700 de proiectile pentru sistemele de tragere cu rachete Grad, a declarat Konashenkov, citat de TASS.

M777 este un obuzier remorcat de 155 mm dezvoltat de compania britanică BAE Systems, care înlocuiește obuzierele mai grele M198 din arsenalul armatei americane.

Distanța de tragere a M777 cu un proiectil convențional este de aproximativ 25 km, iar cu unul special până la 40 km.