Rusia anunță exerciţii militare de mare amploare în Marea Neagră. Vor participa 10.000 de militari și 40 de nave de război

Sursa foto: Profimedia
  • Rusia anunță începerea unor exerciţii militare de mare amploare în Crimeea şi în Marea Neagră.
  • Vor participa peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război.

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi începerea unor ample exerciții militare în Crimeea și Marea Neagră, la care vor participa peste 10.000 de soldați și peste 40 de nave de război, transmite agenția de știri Interfax.

În cadrul acestor exerciţii vor fi simulate lovituri aeriene cu rachete şi respingerea acestora, operaţiuni cu utilizarea dronelor şi a rachetelor de croazieră, precum şi contracararea lor cu mijloace ale apărării aeriene militare şi navale, se arată în comunicatul Ministerului Apărării, citat de Interfax.

Moscova a anexat peninsula Crimeea din Ucraina în 2014, determinând Occidentul să impună sancțiuni. Kiev vrea regiunea înapoi.

Președintele Klaus Iohannis va convoca săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei: „Îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.