• Ministerul Sănătății alocă 50 de mil. de euro pentru spitale
  • Numai pentru a asigura siguranţa în secţiile de ATI este nevoie de 150 de milioane de euro
  • Proiectarea și înlocuirea instalației electrice ajunge până la 5 mil. euro / spital județean

A fost nevoie de o noua tragedie ca să grăbim obținerea unor soluții pentru siguranța în spitale. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat alocarea unor fonduri pentru spitale.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat alocarea a 50 de milioane de euro fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de siguranță din spitalele din țară, infrastructurii de fluide medicinale şi a reţelelor de energie electrică, sistemelor de supraveghere şi control a acestor instalaţii şi a sistemelor de ventilaţie şi climatizare a aerului, creşterea securităţii la incendiu din structurile care utilizează gaze medicinale.

Însă potrivit unui audit al Societatii de Anestezie si Terapie Intensivă suma de care ar fi nevoie doar pentru siguranța în sectiile de ATI ar fi triplă, de 150 de milioane de euro. Iar proiectarea și înlocuirea instalației electrice existenta ar costa 5 milioane euro de spital județean cu durata de implementare min 12-18 luni.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Odată cu aprobarea acestui Memorandum, poate fi elaborat Ghidul pentru apelul de finanţare, în termen de aproximativ o săptămână, după care vor putea fi lansate finanţările.