• Ministerul Sănătății a solicitat CNA să verifice dacă o reclamă instigă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară
  • În același timp, a fost solicitată o anchetă si în privința programului de Revelion al TVR
  • Potrivit documentului citat, este vorba despre reclama TV a centrului privat de testare „OK Medical”

Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să verifice dacă o reclamă la un centru privat de testare instigă la nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară anti COVID-19. MS mai spune că dezaprobă spectacolul de Revelion de la TVR.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să verifice dacă o reclamă la un centru privat de testare instigă la nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului analiza şi impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea şi nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi protejarea sănătăţii comunităţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Biroul de Presă al MS.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit documentului citat, este vorba despre reclama TV a centrului privat de testare „OK Medical”.

Reprezentanţii MS spun că acesta ar „induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spaţii aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecţie şi respectarea distanţării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR”.

Ministerul Sănătăţii transmite şi faptul că dezaprobă spectacolul din noaptea de Revelion promovat de TVR.

„Ministerul Sănătăţii dezaprobă producţia care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 şi 1 ianuarie 2021 şi care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi. MS solicită păstrarea unei informări corecte şi bazate pe adevăr, în interesul public şi îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecţie şi igienă stabilite pentru limitarea infecţiei cu SARS Cov-2”, se mai arată în documentul citat.