Premierul Florin Cîțu spune că a aflat de lista publicată de către Ministerul Sănătății cu datele despre vaccinări defalcate pe județe din presă: „Cei care au publicat-o au datoria să o explice”.

Întrebat, miercuri, care este, de fapt, adevărata problemă în publicarea acelor liste de la Ministerul Sănătății, Cîțu a spus că, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă și că susține transparența 100%.

„Datele care sunt publicate nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greșit, am văzut mai multe interpretări în spațiul public, unele tendențioase și eu cred că cei care au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu”, a afirmat premierul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Întrebat dacă, atunci când s-a formulat strategia de vaccinare s-a luat în calcul că există și lucrători speciali ale căror date nu ar trebui să fie făcute publice, Cîți a spus: „Bineînțeles, este o strategie pentru orice țară din lume. Nu sunt eu în măsură să analizez. Până la urmă strategia de vaccinare în România este un succes”.

La întrebarea dacă a fost consultat ca și ierarh superior de către ministrul Sănătății înainte să publice datele, premierul a răspuns că nu a fost consultat și a aflat din presă, dar „orice demers în direcția transparentizării care respectă legislația este susținut de mine”.

Cîțu a adăugat, răspunzând la o întrebare, că în discuția cu președintele Klaus Iohannis nu i s-a cerut demiterea ministrului Sănătății: „Nu, noi nu discutăm despre așa ceva”.

Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămurește problema listelor cu testarea pe județe, declara mai devreme Nelu Tătaru.

Demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid-19 pe județe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize, a spus președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru.