• Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină. 
  • Andreea Moldovan: Există un indicator al saturaţiei, al încărcării secţiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic.
  • Andreea Moldovan: Mi-aş dori să introducem şi un indicator care să ne arate gradul de testare.

Ministerul Sănătății anunță că vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină.

„Experții și-au dat seamna că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală. Mâine, ministerul cheamă DSP și INSP la consultări. Intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi24.

Totodată, Andreea Moldovan spune că și-ar dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, iar pe lângă asta, grila de carantinare să ia în calcul niște indicatori.

Recomandări

MACRON AJUNGE ÎN NOUA CALEDONIE
HALEY VOTES FOR TRUMP
COD PORTOCALIU DE PLOI ÎN MAREA BRITANIE
5 OAMENI MOR LA ALEGERILE DIN MEXIC
„PREGĂTIȚI-VĂ!”
NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, adaugă secretarul de stat.