• Miercuri, miniștrii Apărării din statele NATO au vorbit despre situația de criză din Ucraina.
  • De asemenea, aceștia au discutat despre deciziile care ar trebui luate la Summit-ul care va avea loc la Madrid în perioada 29-30 iunie.
  • Ministrul Vasile Dîncu a avut o întâlnire cu omologul său din Canada.

Miniştrii apărării din ţările NATO au discutat miercuri despre criza din Ucraina şi despre viitorul organizaţiei în urma războiului de la graniţa estică. La discuţie au participat şi miniştrii apărării din Suedia, Finlanda, Georgia şi Ucraina.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat la Reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se desfăşoară la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a războiului din Ucraina, iar participanţii au pregătit deciziile care vor fi luate la Summit-ul de la Madrid din 29-30 iunie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Evenimentul a fost împărţit în două etape, iar la discuţiile despre război au participat miniştrii apărării din Suedia, Finlanda, Georgia şi Ucraina, dar şi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

„Agenda reuniunii se concentrează pe două mari teme. Astfel, prima sesiune va fi dedicată situaţiei de securitate din Ucraina şi implicaţiilor acestui conflict asupra Alianţei şi a partenerilor din vecinătate. A doua sesiune în format aliat prevede dezbateri aprofundate referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective a NATO pentru a răspunde noilor realităţi de securitate de la graniţa Alianţei”, a anunţat MApN.

În timpul reuniunii, ministrul Vasile Dîncu a avut o întâlnire cu omologul din Canada.