• Ministrul german Annalena Baerbock și ministrul francez Jean-Yves Le Drian sunt îngrijorați că Rusia își construiește un pretext pentru o posibilă escaladare militară.
  • Îndemnăm Rusia să-și folosească influența asupra republicilor autoproclamate pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare”, au declarat vineri seară cei doi miniștri de Externe.

Miniștrii de externe ai Germaniei și Franței au lansat vineri seară o declarație comună în care avertizează că Rusia își construiește un pretext prin care să justifice o escaladare militară.

Ministrul german Annalena Baerbock și ministrul francez Jean-Yves Le Drian au îndemnat Rusia, în ultima jumătate a declarației, să își folosească influența asupra republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare.

„Am remarcat anunțul liderilor autoproclamatelor „Republici Populare” Donețk și Lugansk de a evacua locuitorii regiunii în Rusia, ca o așa-zisă măsură de precauție, în așteptarea unui posibil atac ucrainean. Nu vedem niciun motiv pentru aceste acuzații și îndemnăm Rusia să-și folosească influența asupra republicilor autoproclamate pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare”, a fost declarația comună a miniștrilor Annalena Baerbock și Jean-Yves Le Drian.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aceștia au mai spus că sunt îngrijorați că incidentele în scenă ar putea fi folosite greșit, ca pretext pentru o posibilă escaladare militară.