• Ministrul german Annalena Baerbock și ministrul francez Jean-Yves Le Drian sunt îngrijorați că Rusia își construiește un pretext pentru o posibilă escaladare militară.
  • Îndemnăm Rusia să-și folosească influența asupra republicilor autoproclamate pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare”, au declarat vineri seară cei doi miniștri de Externe.

Miniștrii de externe ai Germaniei și Franței au lansat vineri seară o declarație comună în care avertizează că Rusia își construiește un pretext prin care să justifice o escaladare militară.

Ministrul german Annalena Baerbock și ministrul francez Jean-Yves Le Drian au îndemnat Rusia, în ultima jumătate a declarației, să își folosească influența asupra republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare.

„Am remarcat anunțul liderilor autoproclamatelor „Republici Populare” Donețk și Lugansk de a evacua locuitorii regiunii în Rusia, ca o așa-zisă măsură de precauție, în așteptarea unui posibil atac ucrainean. Nu vedem niciun motiv pentru aceste acuzații și îndemnăm Rusia să-și folosească influența asupra republicilor autoproclamate pentru a încuraja reținerea și a contribui la detensionare”, a fost declarația comună a miniștrilor Annalena Baerbock și Jean-Yves Le Drian.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Aceștia au mai spus că sunt îngrijorați că incidentele în scenă ar putea fi folosite greșit, ca pretext pentru o posibilă escaladare militară.