• Miniştrii de Externe din G7 se reunesc, în format fizic, la Londra
  • Un punct cald de discuţie îl reprezintă recentele acţiuni militare ale Rusiei
  • Ministrul de Externe britanic cere „acţiuni decisive” împotriva ameninţărilor Rusiei şi Chinei
  • Antony Blinken, SUA: „Dacă Rusia continuă să acţioneze nesăbuit, vom răspunde”

Americanii și britanicii sunt de acord: Rusia și China sunt amenințări globale. Dominic Raab, secretarul britanic de Externe, va propune, la reuniunea G7, măsuri ferme împotriva celor două state. Secretarul american de Stat promite răspunsuri la ceea ce numește „acțiuni nesăbuite” ale Rusiei.

„Ne concentrăm foarte mult pe acțiunile Rusiei. Președintele Joe Biden a fost foarte clar. Dacă Rusia alege să acționeze nesăbuit sau agresiv, vom răspunde. Dar nu căutăm să escaladăm, am prefera să avem o relație mai stabilă, mai previzibilă”, a spus Antony Blinken, Secretar de Stat al SUA.

Statele din G7 se declară deschise la o relație bună cu Rusia cu o condiție, însă. Țara trebuie să adopte un comportament previzibil.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

„Ceea ce trebuie să se schimbe este comportamentul Rusiei. Fie că este vorba de amennințările și violențele la granița cu Ucraina, fie că este vorba de atacurile cibernetice și dezinformarea sau chiar de otrăvirea lui Alexei Navalnîi”, a spus Dominic Raab, ministru britanic de Externe.