• Întâlnirea planificată are loc după ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a discutat luni cu vicepremierul chinez Liu He.
  • Casa Albă a declarat că nu există un termen limită pentru decizia lui Biden.
  • Blinken și Wang s-au întâlnit ultima dată în octombrie, la un summit al Grupului celor 20 de la Roma.

Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni cu ministrul chinez de externe Wang Yi, în paralel cu reuniunea G20 a miniștrilor de externe din Bali din această săptămână, a declarat marți un înalt oficial al Departamentului de Stat american.

Întâlnirea planificată are loc după ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a discutat luni cu vicepremierul chinez Liu He și după întâlnirea de luna trecută a consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, cu cel mai înalt diplomat chinez, Yang Jiechi, în Luxemburg.

Președintele Joe Biden a declarat că încă se decide dacă va ridica tarifele vamale americane pentru bunurile chinezești, în timp ce administrația sa se confruntă cu vânturi economice din cauza creșterii inflației și a altor tensiuni în urma pandemiei COVID-19.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Casa Albă a declarat că nu există un termen limită pentru decizia lui Biden, dar se așteaptă ca Biden și președintele chinez Xi Jinping să vorbească, de asemenea, în săptămânile următoare .Miniștrii de externe din Grupul celor mai mari 20 de economii (G20) se vor întâlni joi și vineri pe insula indoneziană Bali, înaintea summitului G20 din noiembrie, care va avea loc tot în Indonezia.

Blinken și Wang s-au întâlnit ultima dată în octombrie, la un summit al Grupului celor 20 de la Roma. Întâlnirea lor din această săptămână se va concentra în parte pe războiul din Ucraina, potrivit Washington Post, care a raportat primul discuțiile planificate.