• Un sondaj Avangarde publicat luni arată că 6% dintre români au încredere în premierul Florin Cîțu.
  • Patru miniștri se mai află în topul încrederii.

Florin Cîțu se bucură de încrederea a 6% dintre români, potrivit sondajului Avangarde realizat în perioada 20-24 august 2021.

Premierul este urmat în topul încrederii de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor – ambii cu 5%.

4% dintre români au încredere în Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, în timp ce 2% au numit-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Alți 5% dintre cei care au răspuns la sondaj au numit alți miniștri din Guvern, în timă ce 80% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

Întrebați dacă Florin Cîțu ar trebui să demisioneze ca urmare a apariției în spațiul public a informației conform căreia a fost arestat pentru două zile în SUA, în urmă cu 20 de ani, 42% dintre români consideră că da, iar 25% că nu. 33% au spus că nu pot aprecia sau nu au răspuns.

Totodată, 42% dintre români cred că președintele Klaus Iohannis ar trebui să îi ceară premierului să plece de la conducerea Guvernului, după acest scandal, iar 27% au răspuns negativ. 31% au spus că nu pot aprecia sau nu au răspuns.

Citește și SONDAJ: PSD și AUR ar putea guverna. Câți români ar vota cu PNL și USR PLUS

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 20-24 august 2021, pe un eșantion de 900 de subiecți. Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.