• Un ministru indonezian este în arest pentru suspiciunea de luare de mită
  • Acesta lua 0,71 dolari pentru fiecare pachet distribuit nevoiașilor în cazul programului de asistență socială
  • Președintele a declarat că nu susține nici un politician corupt
  • Autoritățile locale au publicat imagini cu valizele în care ministrul ascundea banii

Ministrul Afacerilor Sociale din Indonezia a fost arestat sub suspiciunea de mită, titrează France 24. Se crede că acesta a luat 1,2 milioane de dolari mită într-un caz ce are legătură cu ajutoarele alimentare oferite celor care au fost afactați de COVID-19. Banii ar fi fost oferiți de doi contractori, care ar fi trebuit să furnizeze mâncarea către cei nevoiași.

Pentru fiecare pachet, Batubara ar fi primit 10.000 de rupii indoneziene, sau echivalentul a 0,71 de dolari.

Juliari Batubara a fost numit suspect după ce agenții anticorupție au observat în cadrul unei operațiuni de sâmbătă mai multe valize, ghiozdane și plicuri pline de bani, echivalentul a 1,2 milioane de dolari.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
Sursă foto: Profimedia

Acesta s-a predat duminică la sediul Agenției Anticorupție. Este al doilea ministru din cabinetul președintelui Joko Widodo care a fost arestat pentru astfel de fapte.

„Sunt banii poporului, ajutorul bănesc este necesar pentru a sprijini țara în perioada afectată de COVID-19 și economia națională în refacere”, a declarat Widodo după arestul lui Batubara, spunând că nu va lua apărarea nici unui politician corupt.

Cea mai mare economie din sud-estul Asiei, Indonezia, a fost puternic lovită de pandemie, iar guvernul a demarat programe cu ajutoare alimentare pentru cei care aveau nevoie.

Dacă va fi găsit vinovat, ministrul va fi condamnat la 20 de ani de pușcărie și va primi o amendă de un miliard de rupii sau 70.000 de dolari.