• Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa mâine şi marţi la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care va avea loc la Luxemburg.
  • Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru agricultura românească.
  • Miniştrii vor realiza un schimb de informaţii cu privire la situaţia de pe pieţele agricole din fiecare ţară, în special în contextul războiului din Ucraina.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre DAEA, va participa în perioada 17-18 octombrie 2022 la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care va avea loc la Luxemburg, anunţă Ministerul Agriculturii.

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru agricultura românească, printre care: situaţia de pe pieţele agricole, chestiunile agricole legate de comerţ, iniţiativele UE privind practicile agricole referitoare la gestionarea carbonului, importanţa cooperării între statele membre în procesul de pregătire a cadrului UE pentru monitorizarea pădurilor şi elaborarea planurilor strategice, constrângerile de cofinanţare ale programelor fitosanitare şi veterinare generate de fondurile insuficiente din Programul pentru piaţa unică, precum şi promovarea îngrăşămintelor de grajd ca parte a unei economii circulare.

Miniştrii vor realiza un schimb de informaţii cu privire la situaţia de pe pieţele agricole din fiecare ţară, în special în contextul războiului din Ucraina.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cu această ocazie, oficialii din statele membre vor reliefa impactul asupra producătorilor din toate sectoarele generat de creşterea preţurilor factorilor de producţie şi de indisponibilitatea îngrăşămintelor.

Totodată, demnitarii vor oferi Comisiei orientări pentru identificarea provocărilor şi a oportunităţilor de pe pieţele agricole internaţionale create de eventuale acorduri comerciale multilaterale şi bilaterale, cu protejarea, în acelaşi timp, a competitivităţii sectorului agricol al UE.