• Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că Rusia trebuie să fie învinsă înainte de a putea începe negocierile de pace și a avertizat că aliații trebuie să se gândească foarte atent la mesajele” pe care le trimit președintelui chinez Xi Jinping.
  • Știm că China urmărește îndeaproape Ucraina, extinzându-și capacitatea militară și influența sa globală”, a spus ea.
  • Între timp, secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a cerut o creștere a cheltuielilor pentru apărare.

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că Rusia trebuie să fie învinsă înainte de a putea începe negocierile de pace și a avertizat că aliații trebuie să se gândească foarte atent la mesajele” pe care le trimit președintelui chinez Xi Jinping.

Truss a avertizat: Pe măsură ce China își extinde influența prin coerciție economică și își construiește o armată capabilă să lupte, există un risc real ca aceasta să dezvolte o concepție greșită care să ducă la o eroare de calcul catastrofală, cum ar fi invadarea Taiwanului. Este exact ceea ce am văzut în cazul Ucrainei, o eroare de calcul strategic din partea lui Putin.”

Este cu siguranță foarte îngrijorător faptul că China face acum declarații despre NATO, face declarații despre suveranitatea Insulelor Falkland și de aceea este atât de important ca NATO să răspundă cu conceptul nostru strategic care menționează în mod specific China”, a adăugat Truss.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ea a subliniat că este, de asemenea foarte clar că Rusia este partenerul junior în această relație” și acest lucru ar trebui să dea de gândit unor țări precum India”.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a cerut o creștere a cheltuielilor pentru apărare

Astăzi, Wallace a declarat că are suficienți bani pentru „aici și acum”, dar a insistat că guvernul britanic ar trebui să aloce mai mulți bani în următoarea rundă de cheltuieli de la mijlocul deceniului.

„Am fost pregătiți să ținem cont de unele puncte slabe, deoarece am scăpat de unele echipamente și ne-am retehnologizat. Cred că invazia Rusiei în Ucraina a schimbat acest lucru”, a declarat ea pentru Sky News, citat de BGNES.

„De aceea cred că discuțiile sunt atât de importante pentru finanțare la mijlocul deceniului. Aici și acum suntem în starea de spirit potrivită. Întrebarea este ce se va întâmpla la mijlocul deceniului. Acesta este momentul în care trebuie să ne angajăm să creștem finanțarea.”