• Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
  • Premierul preia interimar funcția de ministru al Finanțelor.
  • Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare.

UPDATE: Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministrul al Finanțelor.

De asemenea, șeful statului a semnat și drecretul de desemnare a lui Florin Cîţu în funcția de ministru interimar al finanțelor.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministrul de Finanţe a fost revocat din funcţie de către premierul Florin Cîțu. Cererea de revocare al lui Alexandru Nazare a fost deja semnată şi trimisă la Cotroceni.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

„Am avut o discuție, marți seară, cu membrii coaliției în care am anunțat ca am cerut demisia ministrului Nazare. El a refuzat și a spus că preferă să fie revocat. Astăzi am transmis președintelui Iohannis cererea de revocare.

Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la 6 luni de zile. La ministerul Sănătății nu există discuții (de revocare). Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanțe, importante pentru atragerea de fonduri europene și combaterea evaziunii fiscale. Eu sunt interimar, am propus președintelui să preiau interimar portofoliul finanțelor.”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.

Florin Cîțu a afirmat că Alexandru Nazare „a fost propunerea mea și am fost singurul care l-a susținut”.

Premierul a adăugat că va decide în perioada următoare dacă va trimite Corpul de Control la Ministerul Finanțelor.