• Lucian Bode a declarat vineri că va propune renunțarea la masca de protecție în stațiunile de la mare și de la munte.
  • Propunerea va fi valabilă și pentru bazinele de înot și sălile de fitness.
  • Bode a precizat că măsurile de relaxare se vor lua gradual.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat vineri că va propune în comitetul interministerial privind gestionarea epidemiei de coronavirus renunțarea la masca de protecție în stațiunile de la mare și de la munte, dar și la bazinele de înot și în sălile de fitness.

Astfel, Ministerul de Interne va alcătui un set de propuneri pe care le va înainta Comitetului Interministerial, legate de portul măștii, evenimente și condițiile de desfășurare a evenimentelor.

„Renunțarea la mască pe plajă, pe vârful muntelui – în stațiunile de pe litoral și de la munte, în centrele de fitness, bazinele de înot. Vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor, de exemplu, poate să fie ocupată dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi şi dacă toate persoanele care intră în respectivul restaurant sunt vaccinate”, a spus Lucian Bode, potrivit Digi24.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ministrul a mai precizat că, din 1 iunie, va fi luat în discuţie şi aspectul legat de organizarea nunţilor: „Cu siguranţă şi acest eveniment frumos din viaţa fiecărui om va fi permis începând cu 1 iunie în anumite condiţii”. Bode e de părere că există contextul necesar pentru a se trece la relaxarea graduală a restricțiilor.