Ministrul Economiei a eliberat din funcţie administratorii speciali de la trei companii de stat. Ce salarii încasau

Lupta pentru Sectorul 1 continuă: Năsui spune că are dovada că i se fură voturile lui Clotilde Armand. Ciolacu anunță că PSD a depus plângere la BEC Sursa: Mediafax Foto
  • Ministrul Economiei Claudiu Năsui anunţă eliberarea de funcţie a administratorilor speciali de la trei companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni.
  • Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună, spune Năsui.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Aceşti administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt”, a scris ministrul pe Facebook.

Claudiu Năsui a eliberat recent din funcţie şi administratorii speciali de la Tohan SA, Carfil SA, Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina Mecanică Bucureşti.