Ministrul Economiei vrea să mai așteptăm redeschiderea restaurantelor: Au cea mai mare probabilitate de infectare

Ministrul Economiei vrea să mai așteptăm redeschiderea restaurantelor: Au cea mai mare probabilitate de infectare
  • Virgil Popescu a spus luni că nu poate să treacă peste recomandările făcute de medici.
  • Medicii spun că cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor.
  • Ministrul Economiei propune să mai așteptăm 2 săptămâni, până la 1 iulie, pentru redeschiderea restaurantelor.

Uite ce a spus Ministrul Economiei, citat de Agerpres: „Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie“.

Ministrul e convins că cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de deschiderea teraselor: „Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”.

„Părerea mea este că dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a mai explicat Virgil Popescu.

În plus, el a acuzat PSD de retorică populistă  în condițiile în care cere redeschiderea restaurantelor: „Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână şi o facem natural, practic este acelaşi lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm”.