• Primele teste de salivă comandate de statul român au ajuns în ţară cu întârziere.
  • Lotul a fost livrat joi, cu o întârziere de o zi, iar testele sunt distribuite de urgenţă în teritoriu.

Anunţul a fost făcut de ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei din Parlament în cadrul căreia Guvernul Ciucă a primit votul de învestire.

„S-au semnat două ordine de distribuire a testelor în teritoriu, astăzint distribuite 6,5 milioane de teste”, a explicat Cîmpeanu.

Testele fac parte dintr-un total de 12 milioane contractate pentru primul lot. Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit regulilor stabilite de autorităţi, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, dar şi la domiciliu, sub îndrumarea părinţilor.

Persoanele responsabile din cadrul unităţilor de învăţământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deşeuri medicale cu potenţial infecţios.