• Ministrul Educației a propus ca triajul epidemiologic să nu se mai facă la examenele naționale
  • Medicul epidemiologul Anamaria Dobrotă crede că acest lucru nu este suficient pentru ca elevii să fie în siguranță
  • Anamaria Dobrotă: „Personal nu cred că este suficient. Cred că este foarte important triajul epidemiologic, la fel de important ca măsurile de distanțare și de purtare a măștii”

Medicul epidemiologul Anamaria Dobrotă a vorbit despre relaxările propuse de ministrul Educației de la examenele naționale și cât de sigure sunt acestea pentru elevi.

Ministrul Educației a propus ca triajul epidemiologic să nu se mai facă la aceste examene și doar să se păstreze măsurile de distanțare și purtare a măștii. Cu toate acestea, epidemiologul medicul epidemiologul Anamaria Dobrotă crede că acest lucru nu este suficient pentru ca elevii să fie în siguranță.

„Din păcate, nu cred că ar trebui să ne relaxăm prea tare. Într-adevăr, campania de vaccinare merge destul de bine, dar trebuie să ne uităm cu precădere la grupa de vârstă 12-18 ani, unde se încadrează și acești tineri și în funcție de asta să luăm deciziile”, a explicat medicul epidemiolog Anamaria Dobrotă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Personal nu cred că este suficient. Cred că este foarte important triajul epidemiologic, la fel de important ca măsurile de distanțare și de purtare a măștii și de igienizare, desigur, și a sălilor de examen. Nu putem renunța momentan la acest lucru, din punctul meu de vedere. Trebuie, de asemenea să luăm în considerare că o parte dintre acești elevi pot să treacă, la momentul examenului, prin această infecție și trebuie să le acordăm tot sprijinul și medical pentru a-și putea duce la bun sfârșit examenele”, a mai spus aceasta.