Ministrul Energiei: „Există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie”

Virgil Popescu Sursa foto: Mediafax
  • Ministrul Energiei susține că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie
  • Concluzii vin în urma controalelor derulate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la furnizorii de energie
  • Rezultatele finale ale controalelor vor fi anunțate de ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie. Este vorba despre primele concluzii trase în urma controalelor derulate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la furnizorii de energie.

Este vorba despre primele concluzii trase în urma controalelor derulate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la furnizorii de energie.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor desfășoară în această perioadă controale la furnizorii de energie.

Potrivit ministrului Virgil Popescu, până în prezent o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. Nici primele rezultate ale controalelor făcute de ANPC nu sunt foarte bune.

ANPC, la rândul ei, efectuează controale, iar din datele parțiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziții de inferioritate în fața furnizorului. ANPC este atentă și va continua controalele pentru ca toți furnizorii de energie să știe că că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua și nu vor fi tolerate”, a anunțat Virgil Popescu pe Facebook.

Rezultatele finale ale controalelor vor fi anunțate de ministrul Energiei în următoarea perioadă.