Furnizorii de electricitate şi de gaze naturale nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturile pe care le emit pentru luna noiembrie, în condiţiile în care normele de aplicare a legii compensaţiilor au fost publicate pe 27 octombrie, a declarat luni ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

Ministrul Energiei susţine că oamenii vor plăti pentru energie „în jurul valorilor de anul trecut”.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în noiembrie 2021 gazele naturale s-au scumpit cu peste 49% faţă de noiembrie 2020, energia electrică cu 8% iar energia termică cu peste 10%.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

În context, ministrul a spus că „ANRE va avea grijă” de clienţii furnizorilor care au ieşit din piaţă, aceştia urmând să fie preluaţi de un furnizor de ultimă instanţă (FUI). Tensiunile de pe piaţa gazelor naturale au determinat mai mulţi furnizori de gaze să reunţe a contracte, astfel că un număr semnificativ de clienţi au trebuie să fie preluaţi sau vor fi preluaţi de furnzorii de ultimî instanţă. la rândul lor, aceste companii au dificultăţi în a asigura cantităţile de gaze necesare clienţilor suplimentari, astfel că au averticzat că ar putea renunţa la statutul de FUI.