• Ministrul a adăugat că România lucrează, alături de alte state, la o formulă de calcul a preţului gazelor naturale.
  • Formula ar urma să fie prezentată în cadrul unui consiliu extraordinar pe energie al UE, unde se va discuta despre plafonarea preţului la gaze.
  • „Toate rafinăriile vor procesa ţiţei care nu provine din Rusia, România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc”, a precizat Popescu, în contextul în care Europa a adoptat un embargo asupra petrolului din Rusia.

În România nu există riscul unei pene majore de curent, a unui blackout, în această iarnă, a dat asigurări ministrul Energiei Virgil Popescu, luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a spus că există stocuri de apă suficiente în lacurile de acumulare şi de cărbune, şi că nu vor fi progleme nici în aprovizionarea cu petrol, gaze naturale şi carburanţi auto.

„Toate rafinăriile vor procesa ţiţei care nu provine din Rusia, România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc”, a precizat Popescu, în contextul în care Europa a adoptat un embargo asupra petrolului din Rusia.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Stocurile de gaze sunt suficiente, iar România devine un hub de gaze regional, a spus ministrul.

Ministrul a adăugat că România lucrează, alături de alte state, la o formulă de calcul a preţului gazelor naturale, care ar urma să fie prezentată în cadrul unui consiliu extraordinar pe energie al UE, unde se va discuta despre plafonarea preţului la gaze.

„Plafonarea preţului la gaze propusă în prezent este o invitaţie la creştere, şi lucrăm la o formulă de calcul care ţine cont de bursele internaţionale”, a spus Popescu, care a precizat că România se află în grupul statelor care doresc plafonarea.