Ministrul Finanțelor din Germania afirmă că economia țării nu trebuie redeschisă în acest moment, iar restricțiile trebuie să fie tot mai stricte, pentru a ține sub control numărul infectărilor, relatează CNBC.

„Nu e momentul pentru redeschidere. E timpul să fim foarte stricți pentru a menține rata infectării scăzută”, a declarat Olaf Scholz, ministrul Finanțelor.

Cea mai putenrică economie a Europei a avut de suferit grav din cauza pandemiei de coroanvirus. Germania s-a confruntat cu valuri de infectări și diverse forme de carantină, iar economie țării s-a contractat cu aproape 5%, potrivit datelor prezentate de Fonul Monetar Internațional. Creșterea din acest an este prevăzută a fi de doar 3.6 procente.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Germania va împrumuta 240 de miliarde de euro pentru a redresa economia, o măsură intens contestată la nivelul țării. Totuși, împrumuturile mari înseamnă și taxe mărite, iar acest lucru se va vedea în buzunarele nemților.

Olaf Scholz, membru al Partidului Social Democrat, a declarat anterior că Germania trebuie să facă tot posibilul pentru a depăși criza și una dintre soluțiile propuse reprezintă taxarea suplimentară a bogaților și a marilor corporații.

„Evident că există o situație prin care nu putem să reducem taxele pentru bogați și corporații. Este nevoie de o reducere a taxelor pentru clasa de jos și de mijloc, dar nu putem să aplicăm aceste măsuri pentru cei foarte bogați. Corporațiile nu trebuie să se aștepte la astfel de lucruri”, a afirmat Scholz, pentru CNBC.

Deciziile autorităților sunt cu atât mai importante cu cât Germania se pregătește de alegeri naționale în septembrie. Angela Merkel a cerut ca măsurile sanitare și restricțiile să fie impuse uniform, însă liderii regionali nu au fost de acord, situația generând haos în rândul cetățenilor. Recent, cancelarul german a renunțat la carantina pe care o pregătea la nivel național de Paște.

„Dacă am putea avea aceleași măsuri peste tot ar fi de mare ajutor”, a completat Scholz.

Angela Merkel, care a ocupat timp de 16 ani funcția de cancelar al Germaniei, a anunțat că nu va candida pentru un al cincilea mandat. Olaf Scholz este unul dintre principalii candidați pentru această funcție, în toamnă.