• Italia, la fel ca multe ţări UE, a trimis arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva asaltului rusesc.
  • Însă, Ministrul italian de Externe a acuzat duminică propriul său partid, Mişcarea 5 Stele, că subminează eforturile guvernului de a sprijini Ucraina şi slăbeşte poziţia Romei în cadrul Uniunii Europene.
  • Comentariile vin în contextul în care premierul Italiei, Mario Draghi, se confruntă marți cu un vot important în parlament cu privire la Ucraina.

Ministrul italian de externe Luigi Di Maio și-a acuzat propriul partid de subminarea eforturilor guvernului de a sprijini Ucraina în contextul invaziei continue a Rusiei.

Într-o declarație, Di Maio a declarat că guvernul trebuie să apere valorile democrației și libertății, adăugând că, în timp ce toată lumea își dorește pace, președintele rus Vladimir Putin urmărește războiul, relatează Sky News.

El a continuat spunând că membrii din partidul său, Mișcarea 5 Stele, îl atacă cu „ură” și cauzează probleme guvernului și poziției acestuia în relația cu partenerii din UE.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„(Aceasta este) o atitudine imatură care tinde să creeze tensiuni și instabilitate în cadrul guvernului”, a spus el.

Comentariile vin în contextul în care premierul Italiei, Mario Draghi, se confruntă marți cu un vot important în parlament cu privire la Ucraina, unii membri ai Partidului 5 Stele încercând să limiteze Italia să trimită mai multe arme la Kiev.

În plus, afirmațiile sale ar putea semnala o schismă iminentă în grupul pe care l-a condus cândva, oficialii partidului urmând să se întâlnească mai târziu duminică, pentru a analiza poziţia lui Di Maio, în urma altor atacuri recente.

Dacă Di Maio părăseşte partidul, mai mulţi susţinători l-ar putea urma şi ar putea crea un partid separatist în interiorul parlamentului, aducând noi turbulenţe în administraţia Draghi.

Mişcarea 5 Stele este cea mai mare forţă politică din parlament, după ce a obţinut 33% din voturi la alegerile naţionale din 2018. Însă, de atunci, imaginea partidului a avut de suferit, deoarece şi-a pierdut identitatea odată ajuns la guvernare.

Autor: Iulian Moșneagu