• Ministerul Mediului lansează programul ,,Vinerea verde”
  • Tánczos Barna: 60% poluarea aerului din marile oraşe este cauzată de trafic.
  • Florin Cîțu a spus că vinerea va veni pe jos la palatul Victoria.
  • Greenpeace România: Reducerea poluării traficului se face cu alternative la mașină.

Ce-ar fi să renunți la mașină când mergi la birou? Poți face asta cel puțin o dată pe săptâmână? Invitația o face Tánczos Barna, ministrul Mediului, care a lansat programul ”Vinerea verde”. Uite în ce condiții ar fi Adrian gata să renunțe la mașină în București.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: „În oraș mi s-ar părea foarte util și aș renunța la mașina personală dacă aș avea legături de transport foarte bune pe transport de suprafață combinat cu transport subteran. Circul cu transportul public din București doar când vine vorba de metrou.”

Adrian circulă cu o mașină electrică. Dar toate autoturismele ar trebui schimbate pentru a a mai reduce poluarea. Tánczos Barna le propune angajaților de la stat să fie ei un exemplu și să lase vinerea aceasta mașina acasă. Uite ce spun specialiștii despre măsura asta.

Alin Tănase, expert Greenpeace România: „În București avem sub 20 km de piste de biciclete. Transportul public nu este eficient. Faci la fel de mult din punctul A în punctul B cu autobuzul cum faci și cu mașina.”

Adrian Mitrea, jurnalist auto: „Haideți să renunțăm mai întâi la locurile astea de parcare privilegiate ale instituțiilor care ocupă jumate din locurile de parcare din centrul orașului după care să ne gândim cum putem să-i stimulăm pe angajații acestor ministere sau acestor instituții să vină la serviciu cu transportul public.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI