• Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut încă un apel ca apa potabilă să nu fie folosită în scopuri agricole: „E o risipă pe care nu ne-o permite acum”.
  • „Apelul îl fac către cei care folosesc apa potabilă care intră prin ţeavă în curte, vine printr-un sistem de captare, tratare, alimentare a localităţii cu apă potabilă, ca acea apă să nu fie folosită în scop agricol.”, a reiterat ministrul.
  • Ministrul Mediului spune, în privinţa rezervelor strategice de apă, că există cele 40 de lacuri de acumulare, unde nu sunt probleme semnificative.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut încă un apel ca apa potabilă să nu fie folosită în scopuri agricole: „E o risipă pe care nu ne-o permite acum”.

„Facem încă odată, în mod repetat, apel la populaţie ca în această perioadă să utilizeze apa potabilă strict pentru consumul din gospodărie pentru consumul pentru care se produce apa potabilă. E o risipă pe care nu ne-o permite acum să folosim această apă potabilă în scop agricol”, spune Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a revenit cu precizări despre acest apel.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

„Ne referim strict la folosirea apei în gospodărie, în curte, în gradină, în acele mici suprafeţe anexate caselor. Nu vorbim de irigaţiile la scară largă. Acolo, ANIF şi ANAR asigură necesarul de apă, nu sunt probleme semnificative. Apelul îl fac către cei care folosesc apa potabilă care intră prin ţeavă în curte, vine printr-un sistem de captare, tratare, alimentare a localităţii cu apă potabilă, ca acea apă să nu fie folosită în scop agricol. Creşterea exagerată a consumului în această perioadă secetoasă periclitează siguranţa alimentării cu apă potabilă exact în localitatea în care nu se înţelege că, din păcate, câteva săptămâni va trebui să nu folosească această apă pentru irigaţii”, adaugă Barna Tanczos. .

Ministrul Mediului spune, în privinţa rezervelor strategice de apă, că există cele 40 de lacuri de acumulare, unde nu sunt probleme semnificative.

„Nivelul apei în Dunăre este în scădere faţă de anii precedenţi. Avem undeva la 3000 de litri/secundă la intrarea în ţară, faţă de 5.000-6000, dar nu avem probleme”, arată Tanczos Barna.