• Tanczos Barna vine cu o propunere dură pentru șoferi.
  • Ministrul Mediului are în vedere o măsură prin care autoturismele care intră în parcurile naturale să fie confiscate.
  • T. Barna: „Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional.

Mașinile care intră în parcurile naturale ar putea fi confiscate, anunță Tanczos Barna. Astfel, ministrul Mediului are în vedere această măsură dură tocmai pentru a-i descuraja pe șoferi să practice acest lucru. În ultima perioadă, numărul mașinilor care intră în parcurile naturale este tot mai mare.

„Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional. Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis”, a declarat Tanczos Barna, în cadrul unei conferințe de presă.

Șoferii ca intră cu mașinile în parcurile naturale pot fi sancționați cu sume de până la 25.000 de lei. În țară, până acum, au fost aplicate și sancțiuni de 10.000 de lei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Sancţiunile sunt mari de la 5.000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a adăugat ministrul Mediului.