• Casele de pensii sunt la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare
  • Au rămas doar 139 de dosare de pensii naţionale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020
  • Raluca Turcan: „În cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare

Casele de pensii sunt la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluţionat doar 139 de dosare de pensii naţionale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020, anunţă ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan. 

Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari şi nu ţin de competenţa caselor de pensii. În ceea ce priveşte pensiile internaţionale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluţionat este de circa 3.700, de la o restanţă de 5.400 la momentul preluării mandatului”, a precizat ministrul, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan spune că, împreună cu Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica judeţele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanţelor.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condiţiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaţilor să se poată desfăşura cât mai bine cu putinţă”, a mai declarat ministrul.