• Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre un fenomen care se înregistrează în mediul privat din România: 1,2 milioane de angajaţi cu salariul minim.
  • Raluca Turcan: „E evident că sistemul privat e greu încercat acum, în perioadă de criză economică generată de criza sanitară”.

„În sistemul privat există un fenomen, pe care puţini se încumetă să îl pronunţe, dar care pe mine mă îngrijorează, şi anume nivelul salariului minim în sistemul privat. E evident că sistemul privat e greu încercat acum, în perioadă de criză economică generată de criza sanitară, e evident că au nevoie de creşterea productivităţii pentru salarii mai bine plătite, însă în acelaşi timp avem aproximativ 1,2 milioane de angajaţi în sistemul privat care sunt plătiţi cu salariul minim şi care de fapt se afă în sărăcie în muncă”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Ministrul Muncii a că explicat că acest indicator are în România o valoare aproape dublă faţă de cea din ţările Europei.

„Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România, sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15%, ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţa până seara şi nu le ajung banii”, a spus Turcan.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT